Relatie, seks en identiteit

Kriebels in je buik en slapeloze nachten. Ontkennen heeft geen zin: je bent verliefd! Met een beetje geluk is het wederzijds. Je krijgt een relatie, zoent met elkaar en beland samen in bed. Maar gaat dat niet te snel? En hoe doe je het veilig?

Jezelf blijven in een relatie
Spannend! Na weken daten is het zover: jullie relatie is officieel. Het is belangrijk om jezelf te blijven. Klinkt als een open deur, maar alleen dan geniet je het meest van je relatie. Luister naar je gevoel en durf nee te zeggen. Veel jongeren hebben bijvoorbeeld seks tegen hun zin in: 1 op de 6 meiden en 1 op de 25 jongens. Check deze handige tips om je grenzen aan te geven.

Veilig vrijen
Onmisbaar tijdens je relatie: voorbehoedsmiddelen. De pil en het condoom zijn de bekendste. Je kunt ze ook tegelijk gebruiken. Je bent dan beschermd tegen zwangerschap (pil en condoom) én tegen SOA’s (condoom). Heb je toch onveilig gevreeën en ben je bang dat je misschien zwanger kan zijn? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. In deze test kun je zien wat jij het beste kunt doen. Check gelijk de symptomen van SOA’s en maak eventueel een afspraak voor een SOA-test. Dit kan bij je huisarts, maar ook anoniem via Sense.


Seksuele voorkeur
Ben ik nu hetero, homo, lesbisch of bi? Een lastige vraag. Je seksuele voorkeur is namelijk niet altijd 100% duidelijk. Misschien ben je lesbisch, maar wil je tóch een keer vrijen met iemand van het andere geslacht. Twijfelen over je gevoelens is heel normaal, maak je dus geen zorgen. Wil je erover praten? Dat kan natuurlijk met een jongerenwerker, maar je kunt online ook hier terecht met vragen over je seksuele voorkeur.

Meer info?
Wil je meer lezen over seksualiteit en relaties? Check deze sites met betrouwbare info:

https://sense.info/nl/

https://www.jouwggd.nl/seks/

https://www.seksualiteit.nl/

 

schoolmantelzorg