Akersloot – Storey Club

OVER JONGERENCENTRUM

 

De Storey Club is het jongerencentrum van Akersloot en bestaat al meer dan 50 jaar. De Storey Club heeft 2 ruimten ter beschikking. In deze ruimten worden activiteiten georganiseerd door de jeugd in samenwerking met vrijwilligers. Er zijn geen betaalde beroepskrachten werkzaam.

De benedenruimte is de zogeheten café-ruimte en wordt gebruikt voor activiteiten voor jeugd uit de basisschool leeftijd en mensen ouder dan 18 jaar. Deze activiteiten zijn onder meer film-voorstellingen, themamiddagen en -avonden (bingo, paaseieren zoeken, kerststukjes maken, halloween), darten, klassefeesten, diverse optredens van bandjes en artiesten. Deze ruimte wordt ook gebruikt als oefenruimte voor bandjes en sinds dit jaar vergaderruimte voor diverse verenigingen.

Op de eerste verdieping zit het zogeheten internetcafé, dat de functie heeft van een Jongeren Ontmoetings Plek (JOP). Dit is een zeer goed geoutilleerde PC- en game ruimte. Het bestuur heeft deze ruimte samen met de jeugd ingericht. Onder toezicht van het bestuur hebben een aantal jongeren een sleutel en code om toegang te krijgen tot deze ruimte. Hierdoor is deze ruimte open wanneer de jeugd daar behoefte aan heeft. Er is altijd wel een vertegenwoordiger van de jeugd aanwezig. Momenteel hebben 2 groepen jongeren daar hun basisplek. De jeugd zorgt zelf voor het onderhoud, de snoep en drank en het vernieuwen van spullen van het internetcafé.

Sinds 2019 wordt in deze ruimte door jongerenwerkster Romy Vlaar de “Teens-In” gedraaid voor jongeren vanaf 12 jaar.

Romy Vlaar
Telefoon: 06 111 05 594
Soreyclub 1968-2010
straatnaambordje storeyclub

Openingstijden

Maandag 19:00 - 22:00 Teens In 12+
Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag gesloten
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten