Bergen

Jongerenwerk Bergen

Wat doen wij?

Het Jongerenwerk van Stichting Welzijn Bergen maakt contact met jongeren en probeert hen uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen. Dit bereiken wij door in gesprek te gaan met jongeren en samen met hen activiteiten te organiseren waarbij zij initiatief kunnen tonen en de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen.

Wij zijn o.a. op straat en in de verschillende jongerencentra van de gemeente Bergen te vinden. Ons werk is erg veelzijdig maar de rode draad hierin is te allen tijde de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd van Bergen. Onze diverse projecten richten zich dan ook op diverse aspecten van deze ontwikkeling zoals:

  • Helpen aanpakken van persoonlijke of sociale problemen
  • Vinden van positieve vormen van vrijetijdsbesteding
  • Alternatieven bieden aan hanggroep jongeren
  • Bevorderen van actieve participatie in de samenleving
  • Stimuleren van talentontwikkeling
  • Helpen opbouwen van een sociaal netwerk
  • Het vinden van een toekomstperspectief

Jeugd de kans geven

Het Jongerenwerk is daarmee een instrument om (kwetsbare) jeugd de kans te geven op te groeien tot betrokken, actieve en zelfstandige volwassenen. Investeren in de jeugd is investeren in een gezonde samenleving!  

Om ons werk zo goed mogelijk te kunnen doen werken wij samen met tal van organisaties en instellingen. Zo zijn wij ook onderdeel van het sociale team waardoor wij in contact staan met instellingen zoals de GGD, de GGZ en het maatschappelijk werk, maar ook regionale sportverenigingen, basisscholen en natuurlijk de gemeente Bergen.

 

Talentontwikkeling

Talenten verkennen

Talentontwikkeling is een project waarbij wij met een positieve benadering jongeren willen activeren om hun talenten te verkennen. Jongeren krijgen waardering voor iets waarin zij goed zijn en ze worden geholpen dat talent verder te ontplooien. Door de nadruk op talenten te leggen worden jongeren geprikkeld om zich in te spannen, verder te leren en initiatieven te nemen.

 

Voor wie is dit project precies?

Voor alle jongeren eigenlijk. Misschien loop jij al tijden met een goed idee rond en heb je alleen een klein zetje nodig om het daadwerkelijk uit te voeren.

Soms komen wij zelf jongeren tegen die zich niet eens beseffen wat ze allemaal in hun mars hebben. Met dit project kijken wij samen met deze jongeren naar de dingen die hen boeien en wat ze ermee zouden willen bereiken. 

Word je al nieuwsgierig? Neem dan eens contact op met een van de jongerenwerkers van Stichting Welzijn Bergen voor meer informatie!

Jongerenwerkers

Op deze plaats

Ricardo Koster
Jongerenwerker
Telefoon: 0657019284
Pook van Berkel
Jongerenwerker
Telefoon: 06 573 79 497
Nico Mudde
Coördinator
Telefoon: 06 535 32 358
Mireille Bot-Otto
Jongerenwerker
Telefoon: 06 397 54 138
Maikel Groet
Jongerenwerker
Telefoon: 06 125 65 009
dimitri 2mireille 2