Castricum

Jongerenwerk Castricum

Het jongerenwerk van Welzijn Castricum verzorgt activiteiten in jongerencentrum Discovery voor verschillende doelgroepen, waarbij jongeren en vrijwilligers gecoacht en ondersteund worden. In Discovery worden voornamelijk culturele activiteiten als middel gebruikt en staat het stimuleren van de eigen kracht, talent en initiatief voorop!

In samenwerking met verschillende organisaties maakt het jongerenwerk mede activiteiten mogelijk zoals de open Break & Streetdance met “Damn Fresh” in Discovery, het discozwemmen in Zwembad ‘’De Witte brug’’ en verschillende optredens in poppodium ‘’De bakkerij’’.

Het jongerenwerk zoekt ook actief jongeren op straat op. Wekelijks kun je ons in Limmen, Akersloot en Castricum op straat tegenkomen. We leggen contact met jongeren en bouwen een vertrouwensrelatie op. Jongeren perspectief bieden en het maken van verbindingen tussen jongeren en de maatschappij is de inzet. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeente Castricum, buurtbewoners, ondernemers, politie en hulpverleningsinstanties.

Wij zijn tevens actief op de middelbare scholen in Castricum met ‘ambulant jongerenwerk op school’. Dit is gestart op het Clusius College en start per 1 september ook op het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffer College.

- “Jongerenwerk Castricum, je vindt ons overal”!

Het Jongerenwerk is onderdeel van Stichting Welzijn Castricum

Jongerenwerkers

Op deze plaats

Gertjan Steffers
Jongerenwerker
Telefoon: 06 303 70 483
Of: 06 537 39 270
Amber Hulsken
Jongerenwerker
Telefoon: 06 459 86 813
Romy Vlaar
Jongerenwerker
Telefoon: 06 111 05 594
Kim Stolk
Jongerenwerker
Telefoon: 06 534 87 286
Corné Bot
Jongerenwerker

Partners

Van jongerenwerk

Jongerenwerk welzijn Castricum werkt samen met veel verschillende organisaties. Ons netwerk bestaat uit clubs, verenigingen en stichtingen op sociaal maatschappelijk gebied, uit scholen en uit partners binnen de zorg en hulpverlening zoals de Buurt regisseur, Jeugd & Gezinscoaches, Politie, Halt, Sociaal team etc.