Castricum

Jongerenwerk Castricum

Het jongerenwerk van Welzijn Castricum verzorgt activiteiten in jongerencentrum Discovery voor verschillende doelgroepen, waarbij jongeren en vrijwilligers gecoacht en ondersteund worden. In Discovery worden voornamelijk culturele activiteiten als middel gebruikt en staat het stimuleren van de eigen kracht, talent en initiatief voorop!

In samenwerking met verschillende organisaties maakt het jongerenwerk activiteiten door de gehele gemeente medemogelijk zoals de "politiehunt", het discozwemmen voor tieners in zwembad De Witte Brug, voorlichtingsavonden over onderwerpen zoals drugs, alcohol en gamen en  het Uit Je Bak Festival.

Het jongerenwerk zoekt ook actief jongeren op straat op. Wekelijks kun je ons in Limmen, Akersloot en Castricum op straat tegenkomen. We leggen contact met jongeren en bouwen een vertrouwensrelatie op. Jongeren perspectief bieden en het maken van verbindingen tussen jongeren en de maatschappij is de inzet. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeente Castricum, buurtbewoners, ondernemers, politie en hulpverleningsinstanties.

Wij zijn tevens actief op de middelbare scholen met ‘ambulant jongerenwerk op school’ op het Jac. P. Thijsse College, Clusius College Castricum en het Bonhoeffer College.

- “Jongerenwerk Castricum, je vindt ons overal”!

Het Jongerenwerk is onderdeel van Stichting Welzijn Castricum

Jongerenwerkers

Op deze plaats

Gertjan Steffers
Jongerenwerker
Telefoon: 06 537 39 270
Romy Vlaar
Jongerenwerker
Telefoon: 06 111 05 594
Kim Stolk
Jongerenwerker
Telefoon: 06 534 87 286
Corné Bot
Jongerenwerker

Partners

Van jongerenwerk

Jongerenwerk welzijn Castricum werkt samen met veel verschillende organisaties. Ons netwerk bestaat uit clubs, verenigingen en stichtingen op sociaal maatschappelijk gebied, uit scholen en uit partners binnen de zorg en hulpverlening zoals de Buurt regisseur, Jeugd & Gezinscoaches, Politie, Halt, Sociaal team etc.