Castricum

Jongerenwerk Castricum

Jongerenwerk Castricum verzorgt jongerenwerk in Limmen, Akersloot en Castricum.

Jongeren perspectief bieden en het maken van verbindingen tussen jongeren en de maatschappij is de inzet. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeente Castricum, buurtbewoners, ondernemers, politie en (jeugd)hulpverleningsinstanties.

Wij leggen contact met jongeren en bouwen een vertrouwensband op.
Dit doen wij op verschillende plekken, bijvoorbeeld op straat waar wij ’s middags en ’s avonds ambulante rondes uitvoeren en daarbij jongeren aanspreken. Online hebben wij een sterk netwerk en zijn wij bereikbaar voor iedereen die nieuwsgierig is naar onze activiteiten of een vraag heeft aan een jongerenwerker. Ook op school zijn wij zichtbaar; zo bezoeken wij alle drie de middelbare scholen tijdens de pauzes. Hier gaan wij in gesprek en testen wij de kennis van jongeren over thema’s zoals drugs, eenzaamheid, mantelzorger zijn en sexting. Tenslotte zijn wij actief in de jongerencentra met onze huiskameropeningen. Deze openingen richten zich met name op jongeren uit de straatcultuur en heeft als doel om overlast direct te verminderen en een band op de te bouwen met de bezoekers, zodat signalen kunnen worden opgepakt en hulp laagdrempelig kan worden geboden.

In samenwerking met verschillende organisaties maakt het jongerenwerk activiteiten door de gehele gemeente medemogelijk zoals de "politiehunt", het discozwemmen voor tieners in zwembad De Witte Brug, voorlichtingsavonden over onderwerpen zoals drugs, alcohol en gamen en  het Uit Je Bak Festival.

Jongerenwerk Castricum is er voor iedereen. Zo hebben wij ook verschillende activiteiten voor met bijzondere behoeften zoals jongeren met een beperking, een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en zij onderdeel van het Steunpunt Eenzaamheid. Wij zetten (jongere) vrijwilligers in bij verschillende activiteiten en zetten ons ook in voor talentontwikkeling en het stimuleren van eigen kracht en initiatief staat daarbij voorop!

Nog vragen? Stel ze gerust om kom langs tijdens één van onze huiskamer inlopen.

Het Jongerenwerk is onderdeel van Stichting Welzijn Castricum

Jongerenwerkers

Op deze plaats

Amber Hulsken
Jongerenwerker
Telefoon: 06 153 96 476
Gertjan Steffers
Jongerenwerker
Telefoon: 06 537 39 270
Romy Vlaar
Jongerenwerker
Telefoon: 06 111 05 594
Sem Zwart
Jongerenwerker
Telefoon: 06 824 63 167
Kim Stolk
Jongerenwerker
Telefoon: 06 534 87 286

Partners

Van jongerenwerk

Jongerenwerk welzijn Castricum werkt samen met veel verschillende organisaties. Ons netwerk bestaat uit clubs, verenigingen en stichtingen op sociaal maatschappelijk gebied, uit scholen en uit partners binnen de zorg en hulpverlening zoals de Buurt regisseur, Jeugd & Gezinscoaches, Politie, Halt, Sociaal team etc.

Maartensem