Castricum

Jongerenwerk Castricum

Wat doen wij?

Jongerenwerk Castricum verzorgt het jongerenwerk in Limmen, Akersloot en Castricum.

Alle jongeren uit de gemeente kunnen bij ons terecht en vanuit onze vertrouwensband helpen en ondersteunen wij jongeren bij wat zij nodig hebben om verder te komen en te ontwikkelen. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeente Castricum, scholen, buurtbewoners, ondernemers, politie en (jeugd)hulpverleningsinstanties. Wij zien wat er speelt in de gemeente en gaan daarmee aan de slag.

Je vindt ons:

In samenwerking met verschillende organisaties maakt het jongerenwerk activiteiten door de gehele gemeente mogelijk zoals de "Politiehunt", het discozwemmen in zwembad De Witte Brug en voorlichtingsavonden over onderwerpen zoals drugs, alcohol, veiligheid en gamen.

Voor wie zijn wij er?

Jongerenwerk Castricum is er voor iedereen. Onze specialisatie ligt bij jongeren uit de straatcultuur, maar wij hebben wij ook verschillende activiteiten die toegankelijk zijn voor alle jongeren en kinderen. Daarnaast hebben wij ook projecten voor jongeren met bijzondere behoeften zoals jongeren met een beperking en jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar die het lastig vinden om vriendschappen op te bouwen en/of meer alleen zijn dan zij zouden willen, hebben wij Join Us. We brengen jongeren bij Join Us in contact met leeftijdsgenoten en helpen hen om sociaal sterker te worden door middel van bewezen methodieken. Ook zetten wij jonge vrijwilligers in bij verschillende activiteiten en zetten wij ons in voor talentontwikkeling. Het stimuleren van eigen kracht en initiatief staat daarbij voorop!

Nog vragen? Stel ze gerust of kom langs tijdens één van onze huiskamer inlopen.

Jongerenwerk Castricum is onderdeel van Stichting Welzijn Castricum.

Jongerenwerkers

Op deze plaats

Amber Hulsken
Jongerenwerker
Telefoon: 06 153 96 476
Gertjan Steffers
Jongerenwerker
Telefoon: 06 537 39 270
Famke van der Linde
Jongerenwerker
Telefoon: 06 824 31 264
Kim Stolk
Jongerenwerker
Telefoon: 06 534 87 286

Partners

Van jongerenwerk

Jongerenwerk welzijn Castricum werkt samen met veel verschillende organisaties. Ons netwerk bestaat uit clubs, verenigingen en stichtingen op sociaal maatschappelijk gebied, uit scholen en uit partners binnen de zorg en hulpverlening zoals de Buurt regisseur, Jeugd & Gezinscoaches, Politie, Halt, Sociaal team etc.

Esternico 2